News, Správy

Apple Inc. v zájmu investorů

Společnost nedávno zveřejnila rekordní hospodářské výsledky za první čtvrtletí fiskálního roku 2024. Rekordních tržeb s dvouciferným nárůstem bylo dosaženo ve více než dvaceti zemích. Společnost vykázala za čtvrtletí tržby v hodnotě 119,6 miliardy USD, což je v meziročním porovnání o 2 % více. Tržby z iPhonu byly 69,7 miliardy USD, z meziročním nárůstem o 6 %. Tržby v kategorii Mac byly 7,8 miliardy USD z meziročním nárůstem o 1 %. Výnosy ze služeb rostou meziročně dvouciferným tempem zaznamenaly rekord,  které vzrostly o 11% na 23,1 miliardy USD. Po odečtení veškerých výdajů společnosti vzrostl čistý zisk o 3,9% na 33,9 miliardy USD. Aktivní zařízení společnosti Apple zaznamenaly nový rekord, kdy má na světě aktuálně aktivní produkt více než 2,2 miliardy lidí.

Společnost Apple Inc. (AAPL-NASDAQ) také aktuálně vyvíjí revoluční technologii, osobní robotiku pro využití v domácnosti. Služby jako App Store, TV+ a balíčky Apple One také v konečném důsledku závisí na fungování iPhonu a dalších zařízení. Proto je nezbytné, aby společnost zůstala v čele inovací hardwaru a držela krok s konkurencí v oblasti AI a nové odvětví osobní robotiky bude velikým přínosem. Podnikání společnosti Apple Inc. je i nadále silně závislé na iPhonech, které tvoří více než polovinu jeho příjmů.

Společnost Apple Inc. (AAPL-NASDAQ) vyplácí svým akcionářům pravidelné kvartální atraktivní dividendy. Dividendový výnos je aktuálně 0,57 % p.a.. Vlastní výše dividendy byla schválená valnou hromadou společnosti na hodnotu 0,24 USD na akcii. Průměrná cílová cena byla analytiky žurnálu tipranks.com stanovena pro krátkodobý, až střednědobý investiční horizont na 202,84 USD za akcii.