Správy, News

The Home Depot, Inc v zájmu investorů

Společnost The Home Depot, Inc. (NYSE-HD) odkoupí za 18,25 miliardy USD společnost SRS Distribution. Tento krok Home Depot rozšíří adresný trh o 50 miliard USD. Tato akvizice SRS poskytne společnosti Home Depot silnější přítomnost svých zákazníků u prémiových výrobků, což je kategorie, ve které měla výhodu konkurenční společnost Lowe’s . Generální ředitel společnosti Home depot, Ted Decker řekl: „SRS je lídrem v oboru s produktivní historií napříč všemi odvětvími pro kutily.“ Tato akvizice SRS přináší společnosti Home Depot aktiva, včetně více než 7000 profesionálních kmenových prodejců s více než 760 pobočkami a firemním vozovým parkem 4000 vozů.

Mimo jiné aktuálně Home Depot zve své podnikatele na výrazně nízké ceny svých produktů, které začnou od 4. do 28. dubna 2024. Tato akce se týká produktů, které jsou nezbytné pro jarní potřeby domácích kutilů, jako je mulčovací a zahradního nářadí, rostliny, grily a venkovního elektrické vybavení. Společnost také rozšiřuje svou nabídku produktů v segmentu nábytku, dekorací a domácích mazlíčků. Společnost se také v tomto roce chystá investovat 172,16 milionů USD na rozšíření svého podílu na trhu v Mexiku, a v prohlášení dodává, že má v úmyslu otevřít v příštích několika letech dalších 12 obchodů v Mexiku, aby dosáhla celkového počtu 150 prodejen.

Společnost The Home Depot, Inc. (NYSE-HD) za fiskální rok 2023 utržila celkový obrat v hodnotě 152,7 miliard USD. Hrubý obrat činil 21,69 miliardy USD. Po odečtení všech nákladů společnost utržila 15,14 miliardy USD. Celková aktiva jsou 76,53 miliardy USD. Vlastní kapitál je 1,044 miliardy USD. Společnost zaměstnává 463.100 kmenových pracovníků.

Společnost The Home Depot, Inc. (NYSE-HD) také vyplácí svým akcionářům pravidelnou, kvartální dividendu. Dividendový výnos je aktuálně 2,48% p.a. a vlastní výše dividendy byla schválena valnou hromadou společnosti na hodnotu 2,25 USD na akcii. Akcie společnosti The Home Depot se stala velice oblíbenou u nadnárodních investičních společností a soukromých investorů, u které lze očekávat podle analytiků makléřských v krátkodobém, až střednědobém investičním horizontu růst ceny akcie. Průměrná cílová cena byla stanovena na hodnotu 385,23 USD za akcii.