Správy, News

Alphabet Inc. zvyšuje zabezpečení

Společnost Alphabet Inc. (NASDAQ-GOOGL) je americká nadnárodní společnost se sídlem v městě Mountain View v Kalifornii v USA. Společnost Alphabet Inc. byla založena prostřednictvím restrukturalizace společnosti Google LLC dne 2. října 2015 a stala se mateřskou společností. Zakladatel společnosti jsou Larry Page a Sergej Brin. Generální ředitel je Sundar Pichai. Toto nové portfolio ve společnosti Alphabet Inc. zahrnuje několik odvětví, včetně technologií, vědy o životě, investičního kapitálu a výzkumu. Segment Google zahrnuje internetové produkty, jako jsou : vyhledávání, reklamy, obchod, mapy, YouTube, Google Cloud, Android, Chrome a Google Play. Segment Google se zabývá reklamou, prodejem digitálního obsahu, aplikací a nabídkou cloud a prodejem hardwarových produktů. Segment ostatních nabídek se zabývá prodejem internetových a televizních služeb prostřednictvím služby Google Fiber, prodejem produktů a služeb společnosti Nest a poskytováním licencí a služeb výzkumu a vývoje prostřednictvím společnosti Verily. Nabízí službu Google Assistant, která umožňuje uživatelům psát nebo komunikovat se společností Google. Společnost má také službu navigace Mapy Google, a aplikaci Google Photos, která pomáhá uživatelům ukládat a organizovat všechny své fotografie.

Společnost Alphabet Inc. (NASDAQ-GOOGL)  (Google) vydala aktualizace z rozsáhlým vylepšením kvality v oblasti vyhledávání spamu. Tato nová, rozsáhlá aktualizace je nyní součástí základní aktualizace obsahu Google a patří do základního systému. Kromě toho společnost oznámila několik nových zásad týkajících se spamu, které začne řešit pomocí automatických algoritmů a ručních akcí. Nová aktualizace zajistí až 40% snížení neužitečného obsahu ve vyhledávání. Společnost také zavádí několik opatření zaměřených na zlepšení kvality svých výsledků vyhledávání. Společnost má také novou zásadu pro „zneužívání reputace webu“, takzvaný „ Parazit SEO“, kdy weby třetích stran z nekvalitním hodnocením hostují obsah poskytovaný třetími stranami, pro parazitující připojení k pozitivně hodnocenému webů třetích stran.

Společnost za fiskální rok 2023 utržila celkový obrat v hodnotě 307,4 miliardy USD, s provozním ziskem 84,29 miliardy USD. Po odečtení všech nákladů společnost vygenerovala čistý zisk 73,79 miliardy USD. Celková aktiva společnosti jsou 402,4 miliardy USD. Společnost disponuje vlastním kapitálem 283,4 miliardy USD. Společnost zaměstnává 182.502 kmenových pracovníků. Podle nadnárodních investičních korporací lze očekávat, že cena akcie společnosti Alphabet Inc. (NASDAQ-GOOGL), bude v trendu býčího trhu, tedy v trendu růstu ceny akcie. Průměrná cílová cena pro krátkodobý, až střednědobý investiční horizont byla stanovena na 165,37 USD za akcii.