Správy, News

Walt Disney v zájmu investorů

Společnost Walt Disney Co. (NYSE-DIS) byla založena panem Walt Disneyem a Royem Disneyem dne 16. října roku 1923 v Los Angeles, ve státě Kaliforne v USA. Mezi její obchodní segmenty patří – Media Networks, zábavné parky a resorty, interaktivní produkty a reklamní spotřební produkty. Segment sítě z médií zahrnuje kabelové, pozemní a satelitní vysílaní, distribuci televizních pořadů a radiových stanicích. Společnost Walt Disney Co. (NYSE-DIS) také vysílá v segmentu zábavy, společenské akce a animované filmy, hudební nahrávky a živé divadelní hry. Společnost vlastní zábavné parky a letoviska a provozuje Walt Disney World Resort na Floridě, který obsahuje zábavné parky, hotely, restaurace, sportovní areály, konferenční centra, tábořiště,  golfová hřiště a parky pro vodní sporty. Společnost Walt Disney Co. (NYSE-DIS)  také vlastní a provozuje Disneyland Resort v Kalifornii, Disney Vacation Club a  Disney Cruise Line. Společnost také provozuje Disneyland Resort v Paříži, Disneyland Resort v Hong Kongu a Disney Resort v Tokyu v Japonsku. Společnost zaměstnává 225,000 kmenových pracovníků.

Společnost Walt Disney Co. (NYSE-DIS) nedávno zveřejnila hospodářské výsledky za první čtvrtletí roku 2024, ve kterém utržila celkový obrat v hodnotě 23,91 miliard USD, který se meziročně zvýšil o 1,7%. Společnost disponuje celkovými aktivy v hodnotě 205,579 miliardy USD a vlastním kapitálem 103,957 miliardy USD. Společnost si také velice dobře vedla v oblasti předplatitelů který se zvýšil téměř o 7 milionů. Mezi nejoblíbenější streamovaný obsah patřily divadelní tituly, jako Elemental, Little Mermaid a Guardians of the Galaxy 3., ale také série Ahsoka a Moving. Společnost očekává, že volný peněžní tok za fiskální rok 2024 výrazně vzroste oproti fiskálnímu roku 2023 se tak přiblíží rokům před pandemií. Jak pokračující silný růst v oblasti podnikání společnosti, tak přípravy nových projektů společnosti do budoucna zajistí dobrý investiční vývoj a plnění stanovených cílů.

Společnost také vyplácí svým akcionářům pravidelnou kvartální dividendu. Výplata kvartální dividendy je 0,19 USD za akcii. Roční dividendový výnos je 0,66% p.a.  Společnost aktuálně také prozradila den pro vyplacení dividendy. Poslední den pro využití dividendy formou nakoupených akcií společnosti Walt Disney Co. (NYSE-DIS) (Ex. Dividend Date) byl stanovený na 8. května 2024. Den pro vyplacení dividendy (Pay Date) byl stanovený na 8. července 2024. Tyto skutečnosti zaujaly nadnárodní investiční korporace a soukromé investory pro nákup akcií právě společnosti Walt Disney Co. (NYSE-DIS). Průměrná cílová cena s vysokým odhadem pro krátkodobý, až střednědobý investiční horizont byla stanovena na 142,00 USD za akcii.