News, Správy

Caterpillar Inc. v zájmu investorů

Společnost Caterpillar Inc. (NYSE-CAT)  zavádí nové aktualizace v oblasti budování bezpečnosti pro vysokou kvalifikaci svých zaměstnanců. Tak zvaná služba Caterpillar Safety Services hovoří o nové úrovni v oblasti bezpečnostních postupů, které jsou zakotveny v celé firemní organizaci společnosti. Tato nová úroveň bezpečnosti má mimo jiné zefektivnit práci a postupy díky modernějšímu přehledu dat. Tato nová aktualizace a samotný program měří pět bezpečnostních aktivit, jako je detekce nebezpečí, poučení se z událostí, které se staly, inspekce, nehody a bezpečnostní meetingy, ale také řeší 11 pracovních bodů, jako je zapojení zaměstnanců do pracovní činnosti, zpětnou vazbu, důvěryhodnost managementu, efektivitu školení a snižování rizik spojená z prací. Program také poukazuje na to, jak je odlišně bezpečnost vnímána mezi zaměstnanci, nadřízenými a manažery.

Společnost také nabízí pro své stávající a budoucí zákazníky finanční produkty, tak zvané  Caterpillar Financial Services, které poskytují strategickou výhodu, a to díky úvěrům při financování strojů Caterpillar koncovým zákazníkům, což usnadňuje prodeje. Tento produkt nejen podporuje hlavní obchodní činnost společnosti, ale také vytváří stabilní tok příjmů a podporuje loajalitu k novým a stávajícím zákazníkům v oblasti poskytování finančního řešení.

Akcie společnosti Caterpillar dosáhly rekordního maxima, a to především díky silné poptávce. Celkový obrat společnosti Caterpillar Inc. (NYSE-CAT) za čtvrté čtvrtletí roku 2023 byl 17,1 miliardy USD, což je nárůst o 3% ve srovnání se stejným čtvrtletím předchozího roku. Celkový obrat společnosti za fiskální rok 2023 byl 67,1 miliardy USD, s meziročním nárůstem o 13 %. Nárůst obratu také odráželo navýšení cen a vyšší objem prodejů koncovým zákazníkům. Tržby vzrostly nad odhady světových analytiků především díky nárůstu cen zboží, ale také díky nárůstu obchodního zásobování, které se vrátilo před covidovou éru.

Díky iniciativy udržitelného rozvoje, má společnost Caterpillar dobrou pozici, aby využila rostoucí poptávku po produktech a službách šetrných k životnímu prostředí. Závazek společnosti vyvíjet inovativní technologie, které podporují cesty zákazníků k udržitelnosti, otevírá nové trhy a odlišuje její nabídky. Tento strategický klíč nejen odpovídá globálním trendům, ale také představuje příležitost vést průmysl v udržitelných postupech a řešeních. Společnost Caterpillar Inc. (NYSE-CAT) také svým akcionářům vyplácí kvartální dividendu, jejíž aktuální výše odpovídá dividendovému výnosu  1,58 % p.a. a vlastní  výše dividendy byla schválená valnou hromadou společnosti na hodnotu  1,30 USD na akcii. Podle analytiků makléřských společností a finančních stratégů investičních bank lze v krátkodobém, až střednědobém investičním horizontu očekávat růst ceny akcie, kde byla stanovena průměrná cílová cena s vysokým odhadem na hodnotu 395,00 USD za akcii.