News, Správy

The Home Depot, Inc. v zájmu investorů

The Home Depot, Inc. (NYSE-HD) je předním prodejcem pro domácí kutily v USA s více než 2.333 maloobchodními prodejnami ve všech 50. státech. Společnost byla založena již před 40 lety roku 1978 ve městě Marietta ve státě Georgia v USA. Společnost The Home Depot, Inc. (NYSE-HD) prodává sortiment výrobků se  stavebními materiály, výrobky pro domácí kutily a výrobky pro zahradu. Společnost pomáhá svým zákazníkům specifickým poradenstvím ohledně využití a instalace svých produktů, jejichž cílem je také poskytnout zákazníkům, díky širokým znalostem produktů, odborně a profesionálně poradit. Profesionální zákazníci společnosti The Home Depot, Inc. (NYSE-HD) jsou především profesionální restaurátoři, generální dodavatelé, opraváři, montéři a drobní podnikatelé. Společnost zaměstnává 470 000 kmenových zaměstnanců.

Největší světový prodejce bytových doplňků The Home Depot ®, oznámil, že příští týden v úterý, dne 20. února 2024 uspořádá konferenční hovor, ve kterém zveřejní hospodářské výsledky za čtvrté čtvrtletí a fiskální rok 2023. Poslední známé hospodářské výsledky má společnost za třetí čtvrtletí 2023, ve kterých měla celkový obrat z mírným meziročním poklesem, a to 37,71 miliardy USD. Společnosti meziročně mírně klesly tržby, a to o 3,1 %, které ale překonaly očekávání Wall Street, díky zákazníkům, kteří upustili od skromnějších projektů a oprav domů. Společnost Home Depot vykázala čistý zisk v hodnotě 3,81 miliardy USD.

Společnost naznačila opatrnost ohledně nadcházejících měsíců a zúžila svůj celoroční výhled, kdy také uvedla, že mnoho trendů se po letech otřesů po pandemii Covid začalo vracet do normálu. Ceny se ustálily po strmém růstu inflace, kdy jsou produkty opět skladem. Tento fakt což pomohlo podpořit a oživit prodej. Přesto se ještě stále společnost zcela nevynořila z těžkého úskalí svého podnikání. Finanční ředitel Richard McPhail pro CNBC řekl, že výsledky společnosti odrážejí, že letošní rok „je obdobím umírněnosti a zlepšení ekonomické situace u rodin z domácností“.

Společnost The Home Depot, Inc. (NYSE-HD) také vyplácí svým akcionářům pravidelnou, kvartální dividendu. 14 let po sobě jdoucího navyšování dividendy. Dividendový výnos je aktuálně 2,30% p.a. a vlastní výše dividendy byla schválena valnou hromadou společnosti na hodnotu 8,36 USD na akcii. Lze očekávat podle analytiků makléřských společností a finančních stratégů investičních bank v krátkodobém, až střednědobém investičním horizontu růst ceny akcie. Průměrná cílová cena s vysokým odhadem byla stanovena na hodnotu 415,00 USD za akcii.