News, Správy

Apple Inc.

Společnost Apple Inc. (AAPL-NASDAQ) minulý týden představila svou sedmou maloobchodní prodejnu v Jižní Koreji. Tato prodejna Apple Hongdae je originální v tom, že nabízí prostor s odborníky společnosti  Apple, kteří nabízí odborné konzultace a podporu studentům, jejím rodinám a místní komunitě v oblasti objevování produktů a služeb společnosti Apple. Tento Apple Hongdae je budoucím centrem pro příští generace vývojářů. Uživatelé se tak mohou dozvědět v podstatě u kulatého stolu, vše o svých nových zařízeních, a objevit tak funkce nejnovějších produktů Apple.

Společnost Apple Inc. prostřednictvím tiskové zprávy zveřejnila své tržby podle světových regionů, kde patří Čína na třetí místo z příjem 72,6 miliardy USD z celkových 383,3 miliardy USD. Dále je třeba zmínit Severní Ameriku, která je největším trhem Applu s příjmem 162,6 miliardy USD.  Evropa generovala příjem 94,3 miliardy USD.

Společnost Apple Inc. (AAPL-NASDAQ) vyplácí svým akcionářům pravidelné kvartální atraktivní dividendy. Dividendový výnos je aktuálně 0,49 % p.a.. Vlastní výše dividendy byla schválená valnou hromadou společnosti na hodnotu 0,24 USD na akcii. Průměrná cílová cena byla analytiky žurnálu tipranks.com stanovena pro krátkodobý, až střednědobý investiční horizont na 203,52 USD za akcii.