Správy, News

Společnost Goldman Sachs Group, Inc. v zájmu investorů

Společnost Goldman Sachs Group, Inc. (NYSE-GS)  je americká nadnárodní finanční společnost, která se zabývá globálním investičním bankovnictvím, investičním managementem, cennými papíry a dalšími finančními službami, včetně správy aktiv, fúzí a akvizic, poradenstvím v oblasti primárního makléřství a upisování cenných papírů. Společnost Goldman Sachs Group, Inc. také sponzoruje fondy soukromého kapitálu, který je tvůrcem trhu a primárním prodejcem cenných papírů v USA . Goldman Sachs Group, Inc. rovněž vlastní GS Bank USA. Společnost Goldman Sachs Group, Inc. byla založena v roce 1869 a sídlí v New Yorku v USA. Společnost má také své kanceláře v mezinárodních finančních centrech ve vice, jak 30 zemích světa.

Společnost Goldman Sachs Group, Inc. (NYSE-GS)  dne 12. ledna prostřednictvím své tiskové zprávy oznámila, že spustila novou deklaraci v oblasti akciových dividend. Toto spuštění se týká sérií nekumulativních prioritních akcií (reprezentovaných depozitními akciemi, z nichž každá depozitní akcie představuje podíl 1/25 na akcii prioritní akcie). Na základě tohot fakta lze předpokládat, že dividendový výnos a samotná výplata dividendy pro tento rok výrazně vzroste.

Společnost nedávno oznámila hospodářské výsledky za třetí čtvrtletí roku 2023. Společnost utržila celkový obrat v hodnotě 11,82 miliardy USD s čistým ziskem 2,06 miliardy USD. Předseda představenstva a generální ředitel společnosti Goldman Sachs David Solomon k tomuto čtvrtletí řekl: „Pokračujeme v dosahování významného pokroku při plnění našich strategických priorit a jsme přesvědčeni, že práce, kterou nyní děláme, nám poskytuje mnohem silnější platformu pro rok 2024. Pokračující oživení, jak na kapitálových trzích, tak ve strategické činnosti, pokud podmínky zůstanou příznivé. Jakožto lídr v oblasti poradenství v oblasti fúzí a akvizic a upisování akcií bude oživení aktivity pro Goldman Sachs a nebude nepochybně brzdou.“ Společnost Goldman Sachs Group, Inc. (NYSE-GS)  také vyplácí svým akcionářům pravidelné kvartální dividendy. Dividendový výnos je aktuálně 2,91% p.a. a vlastní výše dividendy byla schválená valnou hromadou společnosti na hodnotu 2,75 USD na akcii. Podle analytiků makléřských společností a finančních stratégů investičních bank lze očekávat v krátkodobém až střednědobém investičním horizontu růst ceny akcie, kde byla průměrná cílová cena akcie stanovena na hodnotu 404,56 USD za akcii.