Správy

CABALETTA BIO, INC. vyvinula převratný lék

Společnost Cabaletta Bio (NASDAQ:CABA) byla založena v roce 2017.  Sídlí společnosti se nachází ve Filadelfii v USA. Společnost se zaměřuje na vývoj T-buněk, které slouží k léčbě autoimunitních onemocnění. Společnost spolupracuje z řadou odborných institucí, jako je například Univerzita v Pensilvánii, dětská nemocnice ve Filadelfii a biotechnologickou společností IASO Bio.

Společnost Cabaletta Bio nedávno oznámila prostřednictvím tiskové zprávy, že vyvinula převratný lék CABA-201, který slouží pro léčbu autoimunitního systému, prostřednictvím plně lidských chemických aktivních receptorů. Společnost také rozšířila dohodu se společnostíWuXi Advanced Thzerapes ohledně výroby tohoto nového léku CABA-201. Toto rozšíření dohody usnadňuje přípravu léku CABA-201  pro komerční využitía umožňuje léčbu pacientů v několika plánovaných klinických studiích. Toto prodloužení spolupráce ohledně CABA-201 staví na stávající výrobní dohodě o dodávce MuSK-CAART (lék proti autoimunitnímu onemocnění postihující nervosvalové spojení)  pro klinické studie.

 Prezidentka společnosti Cabaletta Bio, Gwendolyn Binder řekla„Za poslední dva roky jsme měli úspěšnou spolupráci s WuXi ATU (Biofarmaceutická společnost, která se zabývá molekulárním výzkumem, vývojem, výrobou a biologickým výzkumem, genovou terapií testováním zdravotnických produktů) na výrobě nových buněčných terapií v souladu s GMP. “,,Na základě této spolupráce jsme se rozhodli rozšířit naše partnerství tak, aby zahrnovalo společnost WuXi ATU, jako výrobce našich klinických programů CABA-201 (plně lidský, chemický, antigenní receptor).“ Tyto skutečnosti zaujaly nadnárodní investiční korporace a soukromé investory pro nákup akcií právě společnosti Cabaletta Bio (NASDAQ:CABA) u které očekávají silný růst ceny akcie, u které byla stanovena pro krátkodobý, až střednědobý investiční horizont průměrná cílová cena na 28,00 USD za akcii.