Správy

Lockheed Martin Corp. v zájmu investorů

Společnost Lockheed Martin Corp. (NYSE-LMT) je jedna z vedoucích mezinárodních společností v oblasti výroby stíhacích letadel a vrtulníků pro armádu. Společnost vznikla v roce 1995 sloučením společností Lockheed Corporation a Martin Marietta. Sídlí ve městě Bethesda v Marylandu v USA Současným ředitelem společnosti  je Robert J. Stevens, který se vedení společnosti ujal po Gordonu Richardu Englandovi, který postupně přešel do funkce prvního náměstka ministra vnitra Spojených států. Mezi produkty společnosti Lockheed patří například balistické rakety Trident, letouny F-16, Hercules a F-22 Rapt or, za který roku 2006 společnost obdržela cenu Collier Trophy. Pod firmou Martin Marietta se vyrábějí rakety Titan a také Space Shuttle External Tank. Lockheed Martin Corp. (NYSE-LMT) vyrábí také elektroniku a informační a elektronické systémy a má angažmá také v kosmonautice. Hlavním zákazníkem pro Lockheed Martin Corp. (NYSE-LMT)  (kolem 95 %) je americké ministerstvo obrany, ale také jiné americké federální agentury a armády cizích mocností.

Společnost prostřednictvím tiskové zprávy informovala veřejnost o startu deseti družic do vesmíru, které sama vyrobila. Družice se aktuálně nacházejí na nízké oběžné dráze ve vesmíru. Start mise byl zahájen 2. září z Vandenberg Space Force Base v Kalifornii prostřednictvím rakety SpaceX Falcon 9. Brzy po startu SDA potvrdila oddělení všech 10 družic Lockheed Martin od nosné rakety. Více prezident společnosti Lockheed Martin , Joe Rickers řekl „Lockheed Martin je hrdý na to, že je součástí mise SDA , která uvedla do chodu úspěšnou sadu integrovaných vesmírných komponentů. Těšíme se, že v této misi přispějeme našimi širokými znalostmi k posílení bezpečnosti v oblasti vojenských schopností ve vesmíru.“ Společnost také aktuálně staví 42 satelitů Tranche 1 Transport Layer, které budou sloužit pro družicový přenos vojenských dat s nízkou latencí v celé řadě platforem válečných stíhaček.

Společnost také nedávno zveřejnila hospodářské výsledky za druhé čtvrtletí 2023. Celkový obrat společnosti v meziročním porovnání vzrostl o 8% na 16,7 miliardy USD. Čistý zisk společnosti za druhé čtvrtletí 2023 činil 1,7 miliardy USD. V porovnání se stejným čtvrtletím minulého roku 2Q 2022 byl čistý zisk 309 milionů USD. Prezident a generální ředitel společnosti  Martin Jim Taiclet  řekl „Společnost Lockheed Martin dosáhla ve druhém čtvrtletí silných finančních výsledků s rekordními objednávkami v hodnotě 158 miliard USD.“

Společnost Lockheed Martin Corp. (NYSE-LMT) také vyplácí svým akcionářům pravidelné, kvartální dividendy. Roční dividendový výnos je 2,70% p.a. . Vlastní výše kvartální dividendy byla schválená valnou hromadou na hodnotu 3,01 USD na akcii. Společnost Lockheed Martin Corp. (NYSE-LMT) se stala aktuálně velice lákavou pro nákup akcií u soukromých investorů a nadnárodních investičních korporací především díky zveřejnění hospodářských výsledků za druhé čtvrtletí 2023, ale také díky svým vesmírným aktivitám, na kterých se společnost aktivně podílí svými družicemi. Podle analytiků makléřských společností a finančních stratégů investičních bank lze očekávat v krátkodobém, až střednědobém investičním horizontu růst ceny akcie, kde byla průměrná cílová cena stanovena na hodnotu 494,50 USD za akcii.