Správy

Apple Inc. představila novou řadu iPhonů

Společnost Apple Inc. (AAPL:NASDAQ) představila iPhone 15 a iPhone 15 Plus. Obrovský skok vpřed pro iPhone s nádherným novým designem s odolným, barevným zadním sklem a novým tvarovaným okrajem; dynamickým vzhledem; se 48MP hlavním fotoaparátem a dvojitým teleobjektivem; a portem USB-C. Více prezident společnosti Apple Kaiann Drace řekl „iPhone 15 a iPhone 15 Plus představují obrovský skok vpřed díky vzrušujícím inovacím fotoaparátu, které inspirují intuitivní ovládání s kreativními funkcemi, jako je například silniční asistence přes satelit, který skutečně mění životy u uživatelů s produkty iPhone.“ Portréty u nových telefonů iPhonu 15 a iPhonu 15 Plus se vyznačují ostřejšími detaily, živějšími barvami a vylepšeným jasem při slabém osvětlení. Poprvé mohou uživatelé fotit portréty, aniž by museli přepínat telefon do režimu Portrét. Elegantní prostředí se plynule rozšiřuje a přizpůsobuje, takže uživatelé mohou v mapách vidět další směr; snadné ovládání hudby; a díky integraci aplikací třetích stran získáte v reálném čase aktuální informace o rozvozu jídla, sdílení jízd, sportovních výsledcích, cestovních plánech atd.

Společnost také po jedenácti letech přechází na port USB-C, který byl stanovený mezinárodní institucí pro nová zařízení všech značek pro jeho nejvyšší spolehlivost a konektivitu. Společnost také představila nové bezdrátové sluchátka druhé generace AirPods Pro s nabíjecím pouzdrem USB-C. Tyto novinky výrazně ovlivní hospodářské výsledky čtvrtého čtvrtletí a celého roku společnosti Apple Inc. díky chytrému marketingovému načasování, které je před koncem roku, tedy před vánočními svátky.

Společnost také nedávno zveřejnilo hospodářské výsledky za třetí čtvrtletí letošního roku, ve kterém tržby ze služeb dosáhly nového historického maxima a počet stažených Apple aplikací dosáhl historického rekordu. Společnost vykázala za třetí čtvrtletí tržby ve výši 81,8 miliardy USD, což je meziroční pokles o 1%, a zisk na zředěnou akcii ve výši 1,26 USD, což je meziroční nárůst o 5 %. Tyto skutečnosti zaujaly bankovní instituce a nadnárodní investiční korporace pro nákup akcií. Společnost Apple Inc. (AAPL:NASDAQ)  také vyplácí svým akcionářům pravidelné kvartální atraktivní dividendy. Dividendový výnos je aktuálně 0,55 % p.a.. Vlastní výše dividendy byla schválená valnou hromadou společnosti na hodnotu 0,24 USD na akcii. Průměrná cílová cena byla stanovena pro krátkodobý, až střednědobý investiční horizont na 207,69 USD za akcii.